1933 Horch 750 Phaeton

  • Brand: Horch
  • Car Code: 540710

1933 Horch 750 Phaeton

Рідкісний та бажаний великий 8-циліндровий 4,5-літровий Horch 750 Offener Tourenwagen, який пережив Meticulous 20-річну реставрацію, закінчений лише два роки тому. Дуже оригінальний та автентичний в найменших дета Schloss Dyck Шедеври та Стильні Конкурси у 2017 році

У червні 1932 року Horch, Audi, DKW та Wanderer об'єдналися у Auto Union A.G., що призвело до створення логотипу з чотири кільцями, який тепер видно на сучасних автомобі З Horch 750 шасі немає. 750450 було виготовлено в 1933 році, тому дуже рання машина для того, щоб носити цей знаменитий значок. До війни Auto Union став важливим постачальником автомобілів для Вермахту, побудував низку моделей 750 туристичних автомобілів, седанів пулман та кабріолетів. Виробнича кількість була невеликою для великого шасі Horch, і всього лише 173 з 4,5-літрового типу 750.

Offener Tourenwagen в першу чергу використовували найвищі офіцери. Завдяки якості та надійності ці автомобілі використовувалися протягом Другої світової війни і багато хто не пережив конфлікт. Не так для шасі, ні. 750450. Після капітуляції німецької армії автомобіль залишився в колишній Чехословаччині. У 1945 році місцева влада призначила автомобіль пожежній частині в місті Сенице, а пізніше в Літовелі.

Десь близько 1965 року певний пан Вечодський придбав Горч у пожежної частини. Купівельна ціна склала 3 000 крон, при нібито 1500 крон, що залишилося Він привіз машину до рідного міста Лугачовіце і помістив її під брезент у своєму саду, де вона стала частиною його легендарної колекції частково розібраних сарайних знахідок. У 1993 році Вечодську опинився у фінансових труднощах, і після більш ніж двох з половиною років затяжних переговорів нинішній власник встиг придбати шасі. 750450, хто здав довгу реставрацію.

Ходова частка, підвіска та приводна електричка були ретельно відновлені, а двигун зробив відомий реставратор Mercedes Reifen Wagner у Ландсхуті, Німеччина. Дерев'яна конструкція та листовий метал корпусу були відновлені з акцентом на збереженні якомога більшої кількості оригінального. Інтер'єр був відремонтований за оригінальними візерунками, як і верхня частина та віконні рами, а також був виготовлений новий оригінальний верстат


Descriptions & pictures by conceptcarz & bonhams & hiveminer & other

Specification
Production Start 1933
Country of origin Germany